Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Μάθημα φωτογραφίας . Μαθαίνουμε τον χειρισμό του Flash





Λόγω των συμμετοχών και επειδή αρκετοί δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το πρώτο μάθημα για την χρήση του φλας το μάθημα επιλαμβάνεται.  Οι ενδιαφερόμενοι θα  πρέπει να επικοινωνήσουν στο email  phos20@hotmail.com για να τους αποσταλεί το πλήρες πρόγραμμα αλλά και για την κράτηση θέσης , ή  με μήνυμα στο facebook https://www.facebook.com/george.sirsiris. Το μάθημα μπορεί να γίνει και ιδιαίτερο.
 Το φλας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην φωτογραφική διαδικασία . Μας δίνει την δυνατότητα να φωτογραφίσουμε  με λίγο ή ελάχιστο φως αλλά συγχρόνως  μπορεί να γίνει ένα πολύ δημιουργικό εργαλείο ακόμα και με άπλετο φως.
Το  μάθημα  αφορά την κατανόηση και τη δημιουργική χρήση του εξωτερικού ή του flash της μηχανής . Βήμα - βήμα ο χειρισμός και οι ρυθμίσεις του flash σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους  για σωστά αποτελέσματα. . Οι διαφορές on camera και  off camera flash  τρόποι διάχυσης  , τεχνικές fill flash και bounce.
Το μάθημα απευθύνεται σε όλους τους φωτογράφους  που θέλουν να μάθουν να χρησιμοποιούν το εξωτερικό flash δημιουργικά  και επαγγελματικά . Διάρκεια εργαστηρίου περίπου 6 ώρες θεωρία και λήψεις σε εξωτερικό χώρο σε δύο συναντήσεις .
Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις  πέρα από τον  χειρισμό της μηχανής .
Oι συμμετέχοντες συνιστάται να έχουν µαζί τους DSLR ή mirrorless , και αν υπάρχει εξωτερικό  flash.