Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Σεμινάριο Φωτογραφίας






Την Δευτέρα 15/2/2016 το τμήμα φωτογραφίας της ΔΗΚΕΑ  , ξεκινάει νέο  σεμινάριο φωτογραφίας .
Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους στον χώρο της φωτογραφίας  εξοικείωσή των συμμετεχόντων με το φωτογραφικό μέσο , αλλά και η ανάπτυξη της αισθητικής γύρω από την φωτογραφία και δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση.

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου  αφορά το τεχνικό κομμάτι της φωτογραφικής διαδικασίας και θα καλύψει ότι αφορά τον χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής , την διαδικασία της λήψης , την επεξεργασία της φωτογραφίας και την εκτύπωση.

Ποιο αναλυτικά στην λήψη της φωτογραφίας , θα ασχοληθούμε με τις φωτογραφικές μηχανές , ιστορία της φωτογραφίας , Ταχύτητες κλείστρου , διάφραγμα , βάθος πεδίου , αισθητήρες είδη αρχείων - Raw, ευαισθησία – iso , φως , φωτομέτρηση , φακούς, ισορροπία λευκού - White Ballance , συνθεση φωτογραφικού κάδρου  φλας και τεχνητό φωτισμό.

Στην επεξεργασία της φωτογραφίας θα ασχοληθούμε με προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας , photoshop , lightroom , είδη αρχείων , εισαγωγή και άνοιγμα αρχείων , διόρθωση της λήψης της φωτογραφίας , contrast , φωτεινοτητα, τονικότητα , όξυνση , έλεγχος θορύβου , μετατροπή σε ασπρόμαυρο , εξαγωγή αρχείων και αποθήκευση , προετοιμασία για εκτύπωση και ανέβασμα φωτογραφίας στο internet και στα social media.

Και στα δύο μέρη θα υπάρχει πρακτική εξάσκηση μέσα στην αίθουσα , θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον απόλυτο έλεγχο του αποτελέσματος της λήψης μέσω της χειροκίνητης διαδικασίας.   


Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα 18:30 – 20:30 , Αρχαίου θεάτρου 42 Αχαρναί.
Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία :Τηλέφωνο : 210 2404730  17:00 – 19:30  Κιν. 6974931600
Email : phos20@hotmail.com  ή με προσωπικό μήνυμα: https://www.facebook.com/george.sirsiris


Υπάρχει η δυνατότητα και για ιδιαίτερο μάθημα κατόπιν  συνεννοήσεως.


Σε περίπτωση κάλυψη των θέσεων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας .