Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Τετάρτες θερινού σινεμά από το Τμήμα Φωτογραφίας της ΔΗ.ΚΕ.Α Δήμου Αχαρνών

Το Τμήμα Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας της ΔΗ.Κ.Ε.Α , πραγματοποιεί και φέτος θερινές κινηματογραφικές προβολές τις Τετάρτες του Ιουνίου και Ιουλίου , στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης». Λόφος Προφήτη Ηλία.

Πρεμιέρα την Τετάρτη 29/6/2016 με την ταινία :
The Party (1968) Το Παρτι του Blake Edwards.

Λίγα λόγια για την ταίνια :
O Hrundi Bakshi (Peter Sellers) είναι ένας ινδός ηθοποιός. Η συμμετοχή του σε μια ταινία χολιγουντιανής παραγωγής δημιουργεί πολλά προβλήματα στους συντελεστές της και κυρίως στο σκηνοθέτη της Divot (Gavin Macleod) που εξαγριωμένος τον διώχνει από τα γυρίσματα, ενώ η επιθυμία του δεν περιορίζεται απλά εκεί, αλλά θέλει να τον απομακρύνει από τα κινηματογραφικά στούντιο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα θεωρώντας την παρουσία του επικίνδυνη. Και ενώ η απαραίτητες κινήσεις για την απομάκρυνση του Bakshi από τα κινηματογραφικά πλατό είναι πλέον γεγονός, αυτός καταλήγει, από λάθος, καλεσμένος σ’ ένα από τα αποκλειστικά για διάσημους και αστέρες πάρτι του Hollywood.

Από τη στιγμή που ο Bakshi κάνει την εμφάνισή του, το πάρτι θεωρείται καταδικασμένο. Ένα σωρό μπερδέματα και αναστατώσεις προκαλούνται από τον ντροπαλό Hrundi, αλλά με ένα μοναδικό τρόπο που αποκαλύπτει στην ουσία την αθωότητά του. Χωρίς να κάνει πραγματικά τίποτα ηθελημένα πέρα από την προσπάθειά του να προσαρμοστεί σ’ ένα περιβάλλον εντελώς έξω από τη δική του νοοτροπία, βρίσκεται πίσω από κάθε λάθος και μικρή ή μεγάλη καταστροφή.
Το Πάρτι είναι μια κωμωδία που στηρίζεται στην σιωπηλή ερμηνεία του Peter Sellers. Το γέλιο προκαλείται όχι τόσο γι’αυτά που λέγονται όσο μέσα από τις εικόνες, τις εκφράσεις, την ινδική προφορά και τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Bakshi να καλύψει τις γκάφες του και τελικά να γίνει ο βασικός πρωταγωνιστής μιας συγκέντρωσης στην οποία δεν είχε καν προσκληθεί.

Αν και κινείται στη ίδια ατμοσφαιρική γραμμή του Ροζ Πάνθηρα, το Party ανήκει στις κλασσικές πλέον κωμωδίες που διατηρούν τη δύναμη του γέλιου μετά από τόσα χρόνια.

Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης». Λόφος Προφήτη Ηλία

Ώρα έναρξης 21:00

Όπως και πέρσυ ένδυμα ανεπίσημο......

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ